February 19, 2004
help with broken images

I'm hearing more from people that are coming to the site only to find a bunch of little red x's where the images should be. I've done a little digging and hopefully this will help.

(First off, let me say that this information is taken straight from this site and I just changed the names to apply here. So thank you to them. Yay, Sailor Moon fans.)

Anyway, if this broken image thing is happening to you, the problem is likely that your connection is blocking the HTML_Refferal command. You may be behind a firewall (and not even know it), and so your machine is not sending the proper information to the keanuvision.com server.

The HTTP_REFERER information tells the server where it is making the request from. In a normal case, the HTTP_REFERER may read "http://www.keanuvision.com", telling the server that the request for an image is indeed coming from a valid URL, and keanuvision will then send the image. If the URL is NOT a keanuvision URL, or, if the information is blank, keanuvision's servers will NOT send an image.

There are some programs that will blank out the HTTP_REFERER field. One that is particularly causing problems seems to be Norton Internet Firewall.

To fix this, open your Internet Security. Click "Options", select "Internet Security", then "Advanced Options." "Add Site", and enter "keanuvision.com" Select the site and click on the "Privacy" tab, and Set All options to Permit. Click "Apply" and you're ready.

If that's too simple and you want something technical and confusing, here's Norton's page about it.

I hope this works.

the site | from inside the mind of krix at February 19, 2004 03:57 PM .

I appreciate the suggestions. However, I don't have a Norton firewall and I still sometimes see the red X's. I use the XP firewall. But I'm still not sure that is the problem (??). This is the only site I have trouble seeing the piccies.

Posted by: Melissa on February 19, 2004 05:58 PM

That's weird, I've been seeing red X's at other sites, but not this one. Thank God not this one! *crosses fingers*

Posted by: Zen on February 19, 2004 07:05 PM

Puzzled. If I get red x's I just exit the site and try later. It usually works then-- no matter what site in which they appear...

Will try your tip about the firewall. Thanx.

Posted by: wallflower on February 19, 2004 08:08 PM

Could it be a bandwidth thing? I know when you had the hearts all over, sometimes I would have x's, but if I stayed here long enough, eventually they would load.

Posted by: sta-cie on February 20, 2004 03:10 AM

Thanks for looking into this Krix. I've adjusted the settings and it seems to have improved the broken links somewhat. I'm seeing about 80% now, as opposed to 0 previously. Thanks again for being so thorough. :)

Posted by: Irene on February 20, 2004 10:08 AM

If you're getting some of the images, but not all (epecially if the ones that don't load are at the botoom of the page)it's probably because the site is so graphic heavy and you are timing out before they all load. try right clicking the broken image (the red x) and selecting "show picture" and see if that helps.

If I could visit you all and tweak your machines I'm sure I could get it working, but everyone's computer is a little different so it's just a "well, try this..." type thing.

I hate the fact that people can't see his pictures though. That's just wrong.

Posted by: krix on February 20, 2004 10:18 AM

yay..that worked...happy happy now..

Posted by: kaz on February 20, 2004 11:06 PM
What's on your mind?.....
(new here? please read this before commenting)
Remember, this is a fan site.
Keanu Reeves is in no way connnected to this website.
Please do not make a comment thinking he will read it.
Comments are for discussion with other fans.
Thank you.
Name: (required)

Email: (required - feel free to use a spamblock)

URL: (optional - put something here to keep your email private)


(please note, there is no need to sign your name at the end of your comment)
Here, take a cookie.